Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website OD TETKE IZ HAVANE: Kofer pun kubanskih cigara na beogradskom aerodromu - | K-013 Portal

OD TETKE IZ HAVANE: Kofer pun kubanskih cigara na beogradskom aerodromu

K-013 Online

Carinici su u saradnji sa policijom na beogradskom aerodromu sprečili pokušaj jednog putnika da u prtljagu prenese 1.900 kubanskih cigara.

Neprijavljene cigare pronađene su kod putnika koji je doputovao iz Havane, preko Paname i Frankfurta, a kada je preuzeo prtljag uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu koji je namenjen za putnike koji nemaju ništa da prijave.

Nakon detaljnog pregleda, u prtljagu 36-godišnjeg Beograđanina carinici su našli oko 2.000 kubanskih cigara, iako je prema važećim propisima dozvoljeno preneti svega 50 komada, saopštila je Uprava carina.

Među otkrivenim cigarama bilo je najviše onih bez robne marke, 500 komada i cigara "monte kristo" još 500 komada, ali su se tu našle i cigare "romeo julija" 200 komada i čak 700 raznih vrsta cigara marke "kohiba" od kojih su neke i iz ograničene serije iz 2017.

Na pitanje zašto je sa tolikom količinom cigara ušao u zeleni kontrolni prolaz, putnik je rekao da nije znao da treba da uđe u crveni i prijavi robu koju nosi sa sobom.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.