Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ODE ŠURDA U CARSTVO NEBESKO: Preminuo Ljubiša Samardžić - | K-013 Portal

ODE ŠURDA U CARSTVO NEBESKO: Preminuo Ljubiša SamardžićLjubiša Samardžić, legenda jugoslovenske i srpske kinematografije. preminuo je u 81. godini života, javljaju Novosti.

Slavni glumac imao je problema sa zdravljem. U decembru 2016. godine, gospodin Samardžić primljen je Klinički centar Srbije, gde je imao operaciju na mozgu, potvrđeno Novostima.

Ljubiša Samardžić rodio se 1936. godine u Skoplju u porodici rudara koji su radili u rudniku uglja Jelašnica kod Niške Banje. Nadimak mu je bio Smoki. Povremeno je u gimnaziji radio kako bi izdržavao porodicu.Ljubiša Samardžić je studirao pravo, a potom je prešao na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Debitovao je na filmu 1961. godine, gde je igrao u ostvarenju "Igre na skelama".

Veoma brzo je stekao popularnost širom bivše Jugoslavije. Igrao je u brojnim filmovima, kao što su "Bitka na Neretvi" (Novak), "Valter brani Sarajevo" (Zis"), "Bombaši" (Kovač), "Sutjeska" (Stanojko), "Ljubavni život Budimira Trajkovića" (Vojislav Voja Trajković)...

(Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.