Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odlučeno: Đaci iz Trstenika će zbog nasilja nad nastavnicom biti izbačeni iz škole - | K-013 Portal

Odlučeno: Đaci iz Trstenika će zbog nasilja nad nastavnicom biti izbačeni iz škole

skola, incident, trstenik

Nastavničko veće Tehničke škole iz Trstenika donelo je odluku da se učenici koji su izmakli stolicu profesorki engleskog i sve to snimali, isključe iz ove škole.

U incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odeljenja trećeg razreda.
 
Incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali, piše 021.
 
Inače, ministar prosvete Branko Ružić izjavio je prethodno da očekuje da će sva tri učenika iz Trstenika zbog nasilja nad nastavnicom do kraja nedelje biti kažnjeni isključenjem iz škole.
 
Ružić je rekao da su u međuvremenu roditelji jednog od učenika dostavili medicinsku dokumentaciju od nadležne zdravstvene ustanove da je dete u trenutku izvršenja tog dela bilo neuračunjivo.
 
Istakao je da moramo imati nultu toleranciju za nasilje prema nastavnicima, ali i za vršnjačko nasilje i to podrazumeva da će, kako kaže, vinovnici nemilog događaja u Trsteniku biti najstrože kažnjeni.
 
"Moramo svi zajedno raditi na autoritetu nastavnika koji rade jedan plemeniti posao. Moramo povesti računa, ne samo o njihovim platama, već i o njihovom statusu u društvu", poručio je ministar.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.