Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održan protest u Beogradu posvećen Oliveru Ivanoviću, umesto govornika puštani njegovi intervjui - | K-013 Portal

Održan protest u Beogradu posvećen Oliveru Ivanoviću, umesto govornika puštani njegovi intervjui

Održan protest u Beogradu posvećen Oliveru Ivanoviću, umesto govornika puštani njegovi intervjui

Protestna šetnja koju je organizovalo Udruženje "Jedan od pet miliona" u Beogradu, a koja je posvećena ubijenom političkom predstavniku Srba sa Kosova Oliveru Ivanoviću, završena je ispred Hrama Svetog Save, gde su okupljeni građani palili sveće.

Na čelu kolone, koja je krenula sa Studentskog trga, nošen je transparent-šetalica na kojoj piše "Nas je ipak više!".

Zbog poštovanja prema Ivanoviću nije bilo obraćanja govornika, kako je to uobičajno, umesto toga emitovali su se govori Olivera Ivanovića.Između ostalih, emitovao se govor u kojem on kaže: "Meni su uradili sve što su mogli, još samo nisu pucali u mene, ali ko zna, ni to nije isključeno". "Nikada nisam dozvoljavao da budem svrstan tamo ili ovamo, već samo da pripadam narodu", kao i deo govora u kojem poručuje Vladi Srbije da ne deli političke liste na Kosovu na "naše i njihove".

Čuo se i deo govora u kojem navodi da "na terenu" odlučuju neformalni centri moći i da ga "zabrinjava" što predsednik Srbije Aleksandar Vučić pominje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića kao "primer borca za opstanak Srba na Kosovu".

Među prisutnima je bio brat Olivera Ivanovića, Miroslav, i pojedini lideri Saveza za Srbiju: Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović, Borko Stefanović i Nikola Jovanović.Ivanović je ubijen 16. januara pre dve godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred prostorija organizacije koju je vodio, hicima iz pištolja, ispaljenih iz automobila u pokretu.

(Beta, Foto: Aleksandar Barda/FoNet)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.