Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održan protest u Boru zbog kašnjenja grejne sezone - | K-013 Portal

Održan protest u Boru zbog kašnjenja grejne sezone

bor, protest, grejna sezona

Oko 100 gradjana Bor okupilo se ispred Toplifikacije JKP „Toplana“ kako bi izrazili protest zbog kašnjenja grejne sezone u gradu u kome je većina stanova povezana na centralno grejanje.

Prema podacima sa sajta borske Toplane, u tom gradu usluge centralnog grejanja koristi 11.600 domaćinstava, ali se danas okupio skroman broj nezadovoljnih, koji su na protest pozvani putem društvenih mreža.

Medju okuoljenima je bilo i političara i aktivista nevladinog sektora.

Odbornici opozicije putem megafona preneli su izjavu v.d. direktora Toplane Dragana Veličkovića da ne može da garantuje stabilno grejanje, a nakon toga okupljeni su krenuli u protestnu šetnju glavnom saobraćajnicom do Skupštine grada Bora.

Na protestu nije bilo incidenata niti pripadnika policije, a kada je kraj „Toplifikacije“ došao buldožer, borske aktivistkinje su se popele na „kašiku“ mašine, dok su okupljeni skandirali „Lopovi“ i „Ostavke“.

Gradjanima koji su protest pratili sa okolnih terasa, poručivali „Izlazite napolje“.

U nekim delovima Bora danas popodne radijatori su bili mlaki i nedovoljno topli za spoljnu temperaturu koja je bila oko sedam stepeni.

Gradski Štab za vanredne situacije doneo je odluku o odlaganju grejne sezone do 31. oktobra, uz praćenje spoljne temperature na osnovu koje bi se reagovalo, a kada je pre dva dana zbog niskih temperatura Štab naložio pokretanje kotlova, ispostavilo se da postoje kvarovi zbog kojih isporuka grejanja nije bila moguća.

To je izazvalo veliko ogorčenje Borana na društvenim mrežama.

Opozicija je optužila rukovodstvo Toplane i za nabavku uglja sumnjivog kvaliteta i po mnogo nepovoljnijim cenama, a to su im, kako kažu, potvrdili zaposleni u tom komunalnom preduzeću.

Odbornici opozicije su najavili da će započeti potpisivanje peticije protiv aktuelne gradske vlasti koju čini koalicija SNS i Vlaška stranka „Most“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.