Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ovo su cene goriva koje će važiti do petka - | K-013 Portal

Ovo su cene goriva koje će važiti do petka

cene goriva srbija

Uredbom o ograničenju cena derivata nafte utvrđena je najviša cena goriva do petka, 4. novembra.

Do petka će evro dizel koštati 222 dinara po litru, a litar evro premijuma BMB 95 će se prodavati za 178 dinara, saopštilo je Ministarstvo trgovine. To su iste cene koje su važile od petka, 28. oktobra. Uredba je, inače, bila oročena na 31. oktobar, a ovim je njeno trajanje produženo. 

Vlada Srbije je u februaru prvi put ograničila cenu goriva, a od tada svakog petka Ministarstvo trgovine objavljuje cenu benzina i dizela koja važi narednih nedelju dana.
 
Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Tomislav Mićović ocenio je u petak da bi uredbu o ograničavanju cena naftnih derivata trebalo ukinuti.
 
"Zalažemo se za ukidanje uredbe ne zato da bismo enormno podigli cene i na tome zarađivali, nego zato što je u ovim uslovima veoma teško upravljati poslom i obezbediti i dovoljne količine goriva", rekao je Mićović za RTS i dodao da bi
onda kompanije mogle lakše da upravljaju svojim poslom, zalihama, kupovinom, prodajom.
 
Ocenio je da je tržište prilično narušeno i poremećeno, kao i da u uredbi, osim ograničenja cena derivata nafte, stoji i obaveza NIS-a da poljoprivrednim gazdinstvima prodaje dizel po 170 dinara, što je, kako je naveo, 40 dinara manje od tržišne cene koju određuje država.
 
Tvrdi i da cene ne bi divljale da država nije intervenisala, te da ograničenje cena goriva, kao privremena mera, traje veoma dugo, kao i da zemlje u okruženju polako odustaju od toga.
 
On je naveo da su ukupne fiskalne dažbine u Srbiji i dalje najveće u regionu i da je zato potpuno logično ocekivati da i cene goriva budu medu najvećima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.