Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevac Aleksandar Čotrić sekretar Sekcije satiričara UKS - | K-013 Portal

Pančevac Aleksandar Čotrić sekretar Sekcije satiričara UKS

Pančevac Aleksandar Čotrić sekretar Sekcije satiričara UKS

Dragutin Minić Karlo, urednik "Satirikona" u "Politici" ponovo je izabran za predsednika Sekcije satiričara Udruženja književnika Srbije na Skupštini koja je održana u Beogradu 23. decembra.

Za zamenika predsednika izabran je Savo Martinović, a za sekretara Aleksandar Čotrić, satiričar iz Pančeva i urednik u "Književnim novinama".

Skupština je počela minutom ćutanja u znak sećanja na Dejana Patakovića i Zorana Rankića iz Beograda i Borislava Mitrovića i prof. dr Slobodana Jankovića iz Banjaluke, satiričare koji su preminuli u 2019. godini.

Na Skupštini je razmatran i usvojen izveštaj o radu Sekcije satiričara u prethodne četiri godine u kojem se ističe značaj nagrade „Radoje Domanović“ koju dodeljuje UKS, učešće članova Sekcije na festivalima humora i satira u Srbiji (Žaoka u Kačarevu kod Pančeva, Satira fest u Beogradu, Zlatna kaciga u Kruševcu, Čivijada u Šapcu, Južnjačka uteha u Aleksincu...) i u Republici Srpskoj (Festival humora i satire u Bijeljini i Festival „Kriva Drina“ u Zvorniku), saradnja sa Udruženjem književnika Republike Srpske, Moskovskim klubom aforističke, Udruženjem poljskih aforističara i bugarskim satiričarima okupljenim oko časopisa „Stršel“, kao i objavljivanje Antologije srpske satire i aforizama u SAD na engleskom jeziku, koju je priredio prof. dr Branko Mikašinović iz Vašingtona i Antologije evropskog aforizma „Tragači za paradoksima“, objavljene u Severnoj Makedoniji u kojoj se među šezdesetak autora nalazi dvadesetak srpskih aforističara, po izboru Mila Đorđijoskog.

Skupštini Sekcije satiričara UKS prisustvovali su, među ostalima, pisci Vitomir Teofilović, Slobodan Simić, Dušan Puača, Savo Martinović, Milivoje Jozić, Dušan Puača, Nada Karadžić, Momčilo Stojanović, Mitar Đerić i Lela Milosavljević.

A. Č

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.