Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Patrijarh u Njujorku na Savindan, potom u Čikagu - | K-013 Portal

Patrijarh u Njujorku na Savindan, potom u Čikagu

patrijarh porfirije

Njegova Svetost Patrijarh Porfirije boraviće u Njujorku za Savindan, u okviru posete SAD, koja će trajati od 24. januara do 5. februara.

Crkva svetog Save u Njujorku saopštila je danas članovima parohije vest, da će patrijarh boraviti u Njujorku za Svetog Savu, a u mejlu ih je obavestila i o rasporedu bogosluženja tokom posete njegove svetosti.

U petak na Svetog Savu biće služena sveta liturgija u 10 sati, a dan kasnije u 9 časova, nakon čega će u Srpskom klubu biti organizovan Svetosavski program i dodela paketića deci, navodi se u mejlu koji je dobio novinar Tanjuga - član parohije.

Patrijarh Porfirije će se na licu mesta, kako navodi SPC, upoznati sa procesom obnove Saborne crkve Svetog Save u Njujorku, izgorele u požaru na Vaskrs 2016. godine.

U Njujorku će, na sam dan praznika, prisustvovati svečanoj proslavi Svetog Save patrona tamošnjih pravoslavnih Srba.

Tokom boravka u Njujorku, patrijarh Portfirije će održati više sastanaka u vezi sa obnovom bogoslužbenog života pravoslavnih Srba u Njujorku, kao i sa obnovom Saborne crkve Svetog Save.

U drugom delu posete, od 29. januara do 4. februara, Patrijarh će posetiti Pravoslavni bogoslovski fakultet Svetog Save u Libertivilu kod Čikaga, gde će održati više sastanaka sa dekanom, upravom, nastavnicima i studentima jedine visokoškolske ustanove SPC na severnoameričkom kontinentu, a prisustvovaće i svečanoj proslavi Svetog Save u organizaciji nastavnika i studenata tog fakulteta.

Planiran je i susret Njegove Svetosti sa nadležnim episkopima Srpske Pravoslavne Crkve na prostoru Severne, Srednje i Južne Amerike u manastiru Novoj Gračanici na Trećem jezeru.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.