Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počele projekcije dokumentarnog filma o vldavini prava u Srbiji - | K-013 Portal

Počele projekcije dokumentarnog filma o vldavini prava u Srbiji

dokumentarni film o vladavini prava, kareja, srbija, pancevo

Danas je u Beogradu u Prostoru Miljenko Dereta, održana predpremijera dokumentarnog filma o vladavini prava u Srbiji “A sada, da izađete na glasanje”.

Osnova filma bazira se na događaju od pre tri godine kada su u vreme pred izbore građanke i građani Kukulovca odbili uopšte da glasaju, jer im nije ispunjeno obećanje dato na prethodnim izborima da će im se asfaltirati put ukoliko glasaju za kandidata vladajuće stranke, što su oni tada učinili. Njihovo nezadovoljstvo rešio je director Srbija puteva, koji je tada obećao da će put asfaltirati pre izbora, a zatim, uz odobrenje do tada nezadovoljnih građanki i građana Kukulovca, pozvao ih da izađu na glasanje.

Film je u produkciji Instituta za istraživanje korupcije Kareja, letos snimljen u selu Kukulovce, južno od Leskovca na interaktivnoj umetničkoj predstavu, u kojoj je omogućeno da svako ko želi proda svoju vladavinu prava za devize. Bilo je zanimljivo videti kako se prisutna publika odazvala na poziv da to učini.

Film postavlja pitanje: da li je asfalt u selo doneo vladavinu prava ili je iz njega odneo, te pokušava da pronikne u narodno shvatanje vladavine prava

O filmu su govorili prof. Jovo Bakić i Aleksandra Bulatović viši naučni saradnik. Opšta ocena prisutnih je da je reč o filmu koji izaziva emocije, jer govori mnogo više nego što je to prodaja vladavine prava ili prodaja glasova.Promocija filma održaće se u Leskovcu 10.10.2023. godine, povezno sa press promocijama u Nišu i Vranju.

Trejler za film dostupan je na linku https://www.youtube.com/watch?v=n6Y4O6lKZDU

Dokumentarni film se realizuje uz podršku SMART Balkan – Građansko društvo za povezan Zapadni Balkan, a koji se odvija u okviru Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a koji finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.