Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pojačana kontrola na svim graničnim prelazima i aerodromima zbog koronavirusa - | K-013 Portal

Pojačana kontrola na svim graničnim prelazima i aerodromima zbog koronavirusa

Kontrola na svim graničnim prelazima i aerodromima zbog koronavirusa

Šef granične sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja za Beograd Zoran Nikolić kaže da je od srede u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom Ministarstvo zdravlja pojačalo kontrolu na svim graničnim prelazima, posebno na aerodromima u Beogradu i Nišu.

Nikolić je za RTS rekao da juče u toku popodneva nije bilo putnika iz područja gde postoji epidemija koronavirusa niti nekog sa takvim zdravstvenim problemima.

Objasnio je da termovizijske kamere mogu da identifikuju putnika sa povišenom temperaturom, nakon čega po proceduri inspektor prilazi putniku, obavlja kratak razgovor sa njim i u zavisnosti od destinacije sa koje putnik dolazi primenjuju se određene mere i procedure.

"Na aerodromu postoji i prostorija za izolaciju putnika i takav putnik koji bi došao iz tog područja gde postoji epidemija zarazne bolesti sa simptomima te bolesti bio bi izdvojen u tu prostoriju do dolaska hitne pomoći koja bi tog putnika transportovala do Infektivne klinike", dodao je Nikolić i naveo da je dežurstvo 24 sata dnevno.

Srbija uvodi i druge mere, prva smo zemlja u regionu koja ima testove za rano otkrivanje koronavirusa na Infektivnoj klinici.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je juče da u Srbiji trenutno nema mesta za paniku zbog koronavirusa, a da je Ministarstvo preduzelo sve mere kako bi sprečilo pojavu tog virusa u našoj zemlji, te da se situacija prati i pratiće se iz dana u dan.

(Tanjug, foto: RTV)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city