Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pooštravaju se represivne mere protiv vozača i kontrola saobraćaja - | K-013 Portal

Pooštravaju se represivne mere protiv vozača i kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija

Policija će još pojačati represivne mere i pooštriti kontrole saobraćaja zbog zabrinjavajuće statistike o stradanjima u saobraćajnim udesima na srpskim putevima zbog nepoštovanja pravila.

To je najavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Znam da je to nepopularna mera. Imaćemo oštriji pristup. Nažalost, neki ljudi ne mogu da voze odgovorno", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara o tome šta će policija preduzeti povodom velikog broja nesreća na srpskim putevima tokom jula.Policija će, kaže, represivnim merama pokušati da utiče na smanjenje brzine kretanja vozila.

On je rekao da je alkohol i dalje po statistici veoma čest uzrok nezgoda, posebno uveče, u danima vikenda i pored ugostiteljskih objekata, među uzrocima su i neprilagođena brzina i nevezivanje sigurnosnog pojasa.

"Dodatno ćemo opremiti saobraćajnu policiju, što se tiče presretača, motocikala i radara", rekao je Stefanović.Naveo je da su od ukupnog broja stradalih na autoputevima u Srbiji 40 odsto stranci.

"Naša statistika je bolja na godišnjem nivou generalno, ali je i dalje veoma loša. Kada imate između 500 i 600 mrtvih godišnje, to je zastrašujući broj", rekao je Stefanović i naveo da je statistika u julu zabrinjavajuća.

Veliki broj je stradalih u julu, navodi ministar i dodaje da, nažalost, vozači, pogotovo mladi, nisu dovoljno shvatili apele da više pažnje obrate u saobraćaju i da ne voze pod uticajem alkohola.

Tags:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.