Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Popović: Verujem da će N1 ili NovaS dobiti frekvenciju - | K-013 Portal

Popović: Verujem da će N1 ili NovaS dobiti frekvenciju

judita popovic, rem, nacionalne frekvencije

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judit Popović izjavila je danas da veruje da će petu frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću dobiti TV N1 ili TV NovaS.

Popović je agenciji Beta kazala da u Srbiji postoje samo dve „normalne“ televizije i da se nada da će jedna od njih dobiti frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću.

„Iskreno očekujem da će osim mene, još najmanje četvoro članova Saveta REM-a glasati za TV N1 ili TV NovaS. Verujem da će u Savetu REM-a pobediti zdrav razum i da će biti dobre volje da se pomerimo s mesta na kome nema medijskog pluralizma. To je ključni razlog zbog čega sam još uvek član REM-a“, naglasila je Popović.

Prema njenim rečima, bilo bi dobro kada bi REM rspisao konkurs za dodelu još 2-3 frenkvencije s nacionalnom pokrivenošću.

„S obzirom da se radi o komercijalnim televizijama u privatnom vlasništvu, ja ću se boriti za šestu, sedmu i osmu frekvenciju, pa neka na tržištu pobedi konkurencija. Mi jesmo malo medijsko tržište, ali neka tržište presudi. Takodje, to bi doprinelo i da se narod, odnosno gledaoci izjasne, da li žele da se s njima manipuliše ili da imaju tačne informacije“, istakla je Judit Popović.

Savet REM-a raspisao je konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.