Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poskupela pretplata za RTS i RTV od 01. januara - | K-013 Portal

Poskupela pretplata za RTS i RTV od 01. januara

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV od 01. januara

Taksa za javne medijske servise RTS i RTV od 1. januara 2020. godine poskupele su sa 220 na 255 dinara, predviđeno je u Vladinom zakonu o izmeni zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis koji je danas ušao u skupštinsku proceduru.

Kako se navodi u predlogu, taksa će se i dalje naplaćivati preko računa za elektručnu energiju jer se time obezbeđuje visoki stepen naplate.

Navodi se da je najcelishodnije rešenje za finansiranje javnih servisa u 2020. godini delimično finansiranje iz budžeta Srbije, a delimično iz takse za javne medijske servise.

Predlagač je u vidu imao prosečne zarade i penzije, visoke inicijalne troškove štampe i distribucije računa i nesrazmerno visoke troškove kod pokretanja postupka naplate nenaplaćenih potraživanja sa jedne strane, i sa druge strane potrebu obezbeđenja uslova za nesmetano obavljanje osnovne delatnosti javnih medijskih servis.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.