Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poslovodstvo Pošte Srbije razgovaralo sa predstavnicima Amazona o saradnji - | K-013 Portal

Poslovodstvo Pošte Srbije razgovaralo sa predstavnicima Amazona o saradnji

amazon, posta srbije

Poslovodstvo Pošte Srbije razgovaralo je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) sa predstavnicima kompanije Amazon o saradnji, saopštila je to javno preduzeće.

„V.d. direktora JP Pošta Srbije Zoran Djordjević, izvršni direktor Nebojša Marković, direktorka Funkcije usluga Bojana Nikolić i zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Viktor Kostić, razgovarali su sa predstavnicima globalne svetske kompanije Amazon o potencijalnoj saradnji i predstavili poslovanje“, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je, kako je navedeno, razgovarano o tome da cene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko Amazon platforme budu povoljniji krajnjim kupcima.

Predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrednosti manje od 50 evra oslobodjene od carine, uz plaćanje poreza na dodatu vrednost (PDV).

Na sastanku je razgovarano o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u ovom segmentu, budući da je ta američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje PKS u partnerstvu sa Ambasadom SAD u Srbiji i Američkom privrednom
komorom, uz podršku Komorskog investicionog foruma.

Konferencija se održava u okviru posete Srbiji i Crnoj Gori Trgovinske misije Vlade SAD, koja okuplja i 27 američkih kompanija sa fokusom poslovanja na informaciono-komunikacionim tehnologijama, energetici i čistoj tehnologiji.

Više od 160 regionalnih kompanija danas je bilo u prilici da održe B2B sastanke sa istaknutim američkim kompanijama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city