Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Potpisan sporazum radnika Pošte i Vlade Srbije o prekidu obustave rada i isplati povišice - | K-013 Portal

Potpisan sporazum radnika Pošte i Vlade Srbije o prekidu obustave rada i isplati povišicePotpisan sporazum radnika Pošte i Vlade Srbije o prekidu obustave rada i isplati povišice

Predstavnici radnika Pošte Srbije, rukovodstva tog javnog preduzeća i Vlade Srbije potisali su danas sporazum o prekidu obustave rada i povećanju plata.

Kako je agenciji Beta rekao predstavnik zaposlenih Vladimir Djokić predvidjeno je da radnici sa najmanjim primanjima, odnosno poštari, šalterski radnici i oni u regionalnim distributivno-logističkim centrima dobiju povećanje plate od 16 do 17 odsto, dok bi povišica radnicima sa većim zaradama bila od šest do sedam odsto.

Pored toga, zaposleni u Pošti će imati i povišicu po osnovu ukidanja propisa kojima su zarade u javnim preduzećima bile umanjene od 2014. godine, što znači da bi radnici sa manjim primanjima od iduće godine imali povišicu od oko 20 odsto.

Djokić je rekao da je to „maksimum mogućeg povaćanja zarada u Pošti u ovom trenutku“.

Istakao je da niko od radnika koji su obustavili rad neće biti suspendovan, a da se normalizacija poštanskog saobraćaja može očekivati za sedam do deset dana.

Obustava rada u poštama u nekoliko gradova Srbije počela je 2. decembra, a radnici su tražili veće plate i bolje uslove rada.

(Beta)

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.