Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prave li ratari uštede i može li se uopšte štedeti na inputima? - | K-013 Portal

Prave li ratari uštede i može li se uopšte štedeti na inputima?

ratari, ratari srbija

Poljoprivrednici naglašavaju , da jesu dobre cene merkantilne robe , pšenice , kukuruza , suncokreta i soje na tržištu ali da je i pored toga potrebno uložiti dosta finansijskih sredstva u novu proizvodnju hlebnog žita , jer su poskupeli važni inputi u setvi , mineralno đubrivo i dizel gorivo.

Prave li ratari uštede i može li se uopšte štedeti na inputima?

Ratari su svesni toga da ako ne ulože u proizvodnju ne mogu ni očekivati dobre proizvodne rezultate, pa tako na poljoprivrednom gazdinstvu Petra Ristića iz Neradina ,uvek u proizvodnji koriste deklarisana semena pšenice.

Da se štedi u inputima nema računice.

Sorin Ardeljan , ističe da jesu dobre cene ratarskih kultura ali i napominje da su visoke cene inputa , što finasijski opterećuje poljoprivrednike da kvalitetrno obave setvu pšenice.

A kako je najvljeno da će za narednu godinu biti veći budžet za agrar , možda će se i ova dva inputa mineralno đubrivo i dizel gorivo subvencionisati, nadaju se ratari.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS