Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predmet još NIJE AKREDITOVAN, ali se predavač već zna – MARTINOVIĆ!? - | K-013 Portal

Predmet još NIJE AKREDITOVAN, ali se predavač već zna – MARTINOVIĆ!?Predmet još NIJE AKREDITOVAN, ali se predavač već zna – MARTINOVIĆ!?

Novosadski Pravni fakultet dao je saglasnost poslaniku Aleksandru Martinoviću da na medicinskom fakultetu u Kragujevcu predaje na predmetu koji još nije akreditovan, piše Glas Šumadije.

Nastavni predmet Zdravstveno zakonodavstvo i administracija, na Doktorskim akademskim studijama Menadžment zdravstvenog sistema na kragujevačkom Fakultetu medicinskih nauka, u školskoj 2019.-2020. godini, predavaće poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

To bi moglo da se zaključi na osnovu saglasnosti koju je Martinović dobio od Nastavno naučnog veća Pravnog fakulteta u Novom Sadu iz juna ove godine, a koja je objavljena u Informatoru tog fakulteta.

Problem je što ovaj predmet na kragujevačkom fakultetu još uvek ne postoji. Na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu kažu da je predmet u procesu akreditacije i da će, kada bude akreditovan, predstaviti predavača. Tvrde i da Martinović na tom fakultetu „nije radno angažovan“.

Inače, Martinović se prošle godine našao u centru skandala zbog poslovnog aranžmana u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji. Naime, on i Vladimir Orlić, takođe poslanik, predavali su budućim babicama, fizioterapeutima, medicinskim sestrama i radiolozima. Martinović je pravnik, a Orlić pravnik i inženjer.

BIRN je objavio izveštaj inspekcije Ministarstva prosvete, koja je direktoru škole naložila da raskine ugovor sa funkcionerima SNS.

(Glas Šumadije, BizLife, Foto: Beta)

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.