Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predsednica opštine dodelila sebi novčanu pomoć da pregura energetsku krizu - | K-013 Portal

Predsednica opštine dodelila sebi novčanu pomoć da pregura energetsku krizu

vesna djuric, bajina basta, novcana pomoc

Predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić dodelila je sebi i svom zameniku Milenku Ordagiću solidarnu pomoć u iznosu od 49.500 dinara.

Kako piše nova.rs, pomoć je, kako se navodi u rešenju, odobrena zbog "prevazilaženja posledica energetske krize". 
 
U rešenju se navodi da se "predsednici opštine Bajina Bašta Vesni Đurić odobrava isplata solidarne pomoći u visini od 49.500 dinara, kao pomoć u prevazilaženju posledica energetske krize".
 
U obrazloženju se navodi da je "Posebnim kolektivnim ugovorom propіsano pravo zaposlenog na solidarnu pomoć za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja u skladu sa merama propisanim opštim aktom poslodavca i raspoloživim finansijskim sredstvima".
 
Ista pomoć odobrena je i zameniku predsednika opštine Milenku Ordagiću, kojem je takođe namenjeno 49.500 dinara kao pomoć u prevazilaženju posledica energetske krize.
 
Nova.rs podseća da ovo nije prvi slučaj da funkcioneri koriste ovakav način da prevaziđu energetsku krizu, koju imaju svi građani.
 
Tako je oktobru u Nišu skupštinski Odbor za administrativna pitanja doneo rešenje o isplati 40.000 dinara svim funkcionerima na stalnom radu, radi prevazilaženja energetske krize u predstojećem periodu. Iz Odbora kažu da će solidarnu
pomoć dobiti preko 20 zaposlenih, a iz opozicije apeluju na Grad da novac usmeri socijalno ugroženim Nišlijama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.