Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predstavnica OEBS: Podržavaćemo aktivnosti na unapređenju medijske scene u Srbiji - | K-013 Portal
oebs, sloboda medija, srbija

Predstavnica OEBS: Podržavaćemo aktivnosti na unapređenju medijske scene u Srbiji OEBS će nastaviti da podržava sve aktivnosti čiji je cilj unapređenje medijske scene i položaja novinara u Srbiji, izjavila je danas u Beogradu predstavnica OEBS za slobodu medija Tereza Ribeiro na sastanku sa premijerkom Ana Brnabić.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu, Ribeiro je rekla da će ta organizacija podržavati i nastavak implementacije Akcionog plana za Medijsku strategiju, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je kazala da je Vlada posvećena radu na unapređenju ukupnog medijskog okruženja i da je u tome izuzetno važan partner upravo OEBS koji predstavlja most između Vlade, sa jedne, i medija i organizacija civilnog društva, sa druge strane, navodi se.

Navela je da će jedan od ključnih prioriteta i buduće vlade svakako biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i mediji, piše u saopštenju.

Brnabić i Riberio su se složile da je važno nastaviti dijalog i jačanje poverenja sa medijskim i novinarskim udruženjima o svim važnim pitanjima za medijsku zajednicu, dodaje se.

Misija OEBS u Srbiji radila je sa Vladom i medijskim i novinarskim udruženjima na pripremi Medijske strategije i Akcionog plana, i na sprovođenju aktivnosti i praćenju primene strategije. Misija je takođe aktivno učestvovala u svim radnim grupama koje se bave izradom medijskih zakona i pitanjima bezbednosti novinara.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.