Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predstavnici radnika Fijata: Konkretne ponude, veliki pomak - | K-013 Portal

Predstavnici radnika Fijata: Konkretne ponude, veliki pomak

fijat, radnici fijata, pregovori

Predstavnici zaposlenih u kompaniji Fijat Srbija ocenili su nakon današnjih razgovora s predsednikom Aleksandrom Vučićem da je napravljen veliki pomak i da sada ostaje da se u toku naredne nedelje radnici izjasne o ponudi države.

"Ovo je veliki pomak. Mislim da će radnici biti zadovoljni, ali dok se oni ne izjasne, ne možemo da govorimo o tome", izjavio je predstavnik zaposlenih koji nisu članovi sindikata Đorđe Milojević.

Predsednik sindikata preduzeća Fijat plastika Zoran Miljković je ocenio da je za sve što se dešavalo dosad odgovorna Stelantis grupa i da postoji "načelan dogovor".

"Sad ćemo mi sve što je dogovarano s predsednikom i državnim vrhom da predstavimo našim radnicima i ako oni prihvate, onda će to brzo da bude rešeno, ako ne, doći će do protesta. Videćemo, kako radnici odluče tako će i biti, ali je važno da mi ovde imamo neki načelan dogovor", rekao je Miljković.

Dodao je da su od Vučića dobijene konkretne ponude o kojima ne može da govori.

"Imamo dogovor sa državnim vrhom da ne iznosimo detalje, a država će sa Stelantisom da reši sve", dodao je Miljković.

Na sastanku u predsedništvu učestvovali su još premijerka Ana Brnabić i ministri finansija i rada Siniša Mali i Darija Kisić.

Zaposleni su ranije izneli zahteve da svi koji žele da rade u kragujevačkoj fabrici mogu da zadrže radna mesta i ako se ne odluče za odlazak na rad na dve godine u inostranstvo, kao i da oni koji budu proglašeni tehnološkim viškom dobiju otpremnine od 1.000 evra po godini radnog staža.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.