Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući - | K-013 Portal

Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući

Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući

Popularni glumac preminuo je u Beogradu u 65. godini.

Petrušević je rođen 1955. godine. Karijeru je započeo na radiju. Na Prvom programu Radio Beograda bio je saradnik u emisijama Vreme sporta i razonode i Radio sport.

Godine 1984. glumio je u filmu Moljac u režiji Miće Miloševića. U martu ove godine, obeležio je 40 godina rada i tom prilikom u Kombank dvorani izveo je stend-ap šou Vremeplov.

Kada je reč o predstavama, njegovu predstavu Izbori, jer ste vi to tražili, odigranu 100 puta, pogledalo je 85.000 gledalaca.

Bio je angažovan i u predstavama Tri praseta, Komplikovani prenos, Isus se vraća kući.

Veliku popularnost stekao je ulogama u Indeksovom pozorištu sa predstavama Tamo daleko je sunce, Istočno od Rajha, Za šaku glasova, Svet ili ništa, Ne ostavljaj me samog dok himna svira...

Kao član Indeksovog pozorišta dobio je Oskar popularnosti.

Poznata je i njegova uloga u trećem delu filma Hajde da se volimo 1990. godine, u režiji Aleksandra Đorđevića, koji je pogledalo oko pet miliona ljudi.

Branislav je završio Fakultet organizacionih nauka u Beogradu.

U Elektronsko-računarskom centru RTS-a bio je zaposlen do 2003. godine.

Inače, nadimak Petrući, Branislav je dobio tokom rada u Radio Beogradu, gde je jednom prilikom izjavio kako bi voleo da bude glumac u Americi. Kolege su se našalile rekavši da bi mogao biti anglosaksonski ili italijanski glumac, "nešto kao Petrući Brenći". Nadimak koji je tada dobio, ostao je uz njega tokom cele karijere.

Branislav je bio oženjen ima dva sina.

(RTS)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.