Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protest zbog Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji danas ispred Predsedništva - | K-013 Portal

Protest zbog Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji danas ispred Predsedništva

protest, zakon o referendumu, zakon o eksproprijaciji

Protest protiv donošenja Zakona o referendumu i narodnoj inicijativni i Zakona o eksproprijaciji, kompanije „Rio Tinto“ i „uništavanja“ vodoizvorišta Makiš biće održan danas od 18 časova ispred Predsedništva u Beogradu u organizaciji inicijative „Kreni-promeni“ i više ekoloških udruženja.

„Peticije protiv dolaska ‘Rio Tinta’ i protiv Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi potpisalo je ukupno preko 200.000 građana, što jasno ukazuje na ogromno nezadovoljstvo“, rekli su iz te inicijative.

Predstavnici više ekoloških udruženja predali su u utorak Skupštini Srbije zahteve kojima se traži povlačenje izmena i dopuna Zakona o eksproprijaciji, kada se na platou ispred Skupštine okupilo nekoliko stotina ljudi.

Iz „Kreni-promeni“ su naveli da je protest podržao veliki broj ekoloških organizacija i gradjanskih inicijativa, medju kojima su „Ne damo Jadar“, „Odbranimo reke Stare planine“, Skupština slobodne Srbije i druge.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.