Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prvo podigli, pa Vlada zamrzla cene brašna, ulja, šećera… - | K-013 Portal

Prvo podigli, pa Vlada zamrzla cene brašna, ulja, šećera…

cena ulja, cena secera, cena brasna, zamrzavanje cena

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić ukazala je danas na to da je, na predlog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, na današnjoj sednici Vlade doneta Uredba o ograničavanju proizvođačkih cena i cena na veliko i malo za pet osnovnih životnih namirnica, u trajanju od 60 dana.

Ograničenje cena odnosi se na šećer, brašno tipa T-400, suncokretovo ulje, svinjsko meso od buta i UHT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti.

Donošenjem ove uredbe cene pomenutih proizvoda u naredna dva meseca ne smeju prelaziti nivo od 15. novembra ove godine. Vlada će u slučaju potrebe produžiti ovu meru i nakon isteka 60 dana, rekla je Matić.

Ministarka je dodala da je mera bila neophodna u cilju zaštite životnog standarda građana, budući da se u strukturi dnevne potrošnje prehrambenih proizvoda najveći deo troškova odnosi upravo na artikle obuhvaćene ovom odlukom.

Ova uredba bazirana je na najavama novih poskupljenja osnovnih životnih namirnica, kao i sirovina, od kojih su pojedine i na svojim desetogodišnjim maksimumima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.