Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Radnici "Pošte" odbili dogovor, nastavljaju štrajk - | K-013 Portal

Radnici "Pošte" odbili dogovor, nastavljaju štrajk

Radnici "Pošte" odbili dogovor, nastavljaju štrajk

Predstavnici Vlade Srbije ponudili su radnicima Pošte na sastanku koji je održan u nedelju popodne, povećanje plate od 20 odsto za zaposlene sa najnižim primanjima, prenosi N1.

Radnici Pošte su na improvizovanom glasanju u Glavnom poštanskom centru u Zemunu odbili tu ponudu. Delegacija radnika Pošte je na novom sastanku u Vladi, održanom u nedelju kasno uveče, prenela odluku radnika. Novi sastanak nije zakazan.

Predstavnici radnika Pošte kazali su za N1 da povišica od 20 odsto za kolege sa najnižim primanjima, u praksi znači pet do šest hiljada dinara više.

Radnici Pošte su se u međuvremenu okupili ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, gde su na improvizovanom glasanju odbili ponudu Vlade.

Delegacija radnika Pošte je na novom sastanku u Vladi Srbije, prenela zaključak radnika. Zgradu Vlade napustili su nešto posle 23 časa. Novi sastanak nije zakazan.

Uoči sastanka radnici su rekli da insistiraju na inicijalnim predlogu - da se zarade radnika Pošte podignu na nivo republičkog proseka od 54.000 dinara.

Podsećaju da su u martu prekinuli štrajk nakon što im je potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović obećao da će ispuniti dve trećine njihovih zahteva.

Rok za to je istekao 30. novebra, a nijedan zahtev nije ispunjen, zbog čega su radnici Pošte ponovo stupili u štrajk.

U Pošti Srbije zaposleno je oko 15.000 ljudi, a nema zvaničnih podataka koliko je poštara i radnika u štrajku.

U sredu su vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojše Stefanovića razgovarali o stanju u tom preduzeću i planovima poslovanja kojima je predvidjena povišica zarada od 10 odsto u 2020. godini, kao i bolji materijalni položaj zaposlenih sa najnižim primanjima.

(N1)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.