Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Savet za štampu: U Informeru jeste prekršen Kodeks novinara, u Danasu nije - | K-013 Portal

Savet za štampu: U Informeru jeste prekršen Kodeks novinara, u Danasu nije

savet za stampu, kodeks novinara

Komisija za žalbe Saveta za štampu jednoglasno je odlučila da je Kodeks novinara prekršen u intervjuu Informera sa višestruko osudjivanim silovateljem, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako navode, ustanovljeno je i da je Kodeks prekršen u Glasu javnosti i Blicu, a komisija je dala mišljenje i da u intervjuu koji je objavio Danas sa glumcem Goranom Jevtićem, osudjenim za nedozvoljene polne radne nad maloletnikom, nije prekršen Kodeks.

„U intervjuu Informera prekršena su poglavlja istinitost izveštavanja, odgovornost novinara, novinarska pažnja i korišćenje časnih sredstava“, navodi se u saopštenju.

Generalna sekretarka Saveta za štampu Gordana Novaković rekla je da Komisija dugo nije dobila toliko veliki broj žalbi povodom nekog teksta kao povodom intervjua Informera sa višestrukim silovateljem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare napravio je paralelu izmedju intervjua u Informeru sa Igorom Miloševićem i Danasu sa Goranom Jevtićem, a glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović i urednik onlajn izdanja ovog dnevnog lista i direktor Dan Grafa Bojan Cvejić zahtevali su da Komisija za žalbe utvrdi da li je u intervjuu sa Jevtićem prekršen Kodeks novinara.

Komisija za žalbe je dala mišljenje da Kodeks nije prekršen, a za to stanovište je glasala većina članova Komisije za žalbe, protiv nije bio nijedan član, dok su Snežana Andrejević i Olivera Milošević bile uzdržane.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.