Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SEOS: Poziv za BLOKADU u subotu od 14 sati - | K-013 Portal

SEOS: Poziv za BLOKADU u subotu od 14 sati

SEOS, savez ekoloskih organizacija srbije, blokada puteva

"Poštovani sugrađani,

SEOS obaveštava javnost da će i ove subote, počev od 14 časova, građani blokirati puteve na različitim lokacijama širom Srbije. Tako i dalje izražavamo svoje neslaganje sa planiranjem otvaranja većeg broja rudnika litijuma, Zakonom o referendumu, Zakonom o eksproprijaciji, privatizacijom i intenzivnom eksploatacijom prirodnih resursa.

Predsednik je potpisao Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Obećali smo da ćemo u tom slučaju opet blokirati puteve u Srbiji. REČ SE MORA DRŽATI, tako da ćemo u subotu u 14 časova održati obećanje i pozivamo narod Srbije da nam se pridruži i podrži ovu akciju. Ovoga puta blokade će biti i duže i šire.

Pozivamo policiju da zaštiti svoj narod od svakog nasilja i da spreči incidente. Predsednik je juče indirektno najavio na konferenciji za štampu da pripadnici MUP-a neće reagovati, a pojedina udruženja bliska vlasti pozivaju na nasilje i time još više dižu tenziju.

U tom svetlu, ističemo da će građani mirno i dostonjanstveno izraziti svoje nezadovoljstvo, a za svaki eventualni incident biće odgovorna vlast koja nema sluha da razume brigu naroda za opstanak Srbije, već ga bahato ponižava i preti reakcijom policije.

Zahtevamo i da se utvrdi odgovornost svih učesnika incidenta na mostu u Šapcu i da se pohapse inicijatori i egzekutori, da se reše problemi poljoprivrednika na Moravskom koridoru i u okolini.

Lista lokacija biće naknadno objavljena", navodi se u saopštenju upućenom K-013 portalu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.