Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šest MiG-ova biće ubačeno na najopterećenije linije gradskog prevoza - | K-013 Portal

Šest MiG-ova biće ubačeno na najopterećenije linije gradskog prevoza

Šest MiG-ova, koji u delovima stižu u Srbiju, čim budu sklopljeni biće ubačeni na najopterećenije linije gradskog prevoza u Beogradu i to će im biti prvi zadatak, dogovorili su Ministarstvo odbrane i Grad Beograd, prenosi Njuz.net.

Kako su naveli ministar Aleksandar Vulin i gradonačelnik Siniša Mali, očekuje se da će ubacivanje MiG-ova u javni gradski prevoz dobrim delom smanjiti postojeće gužve.

– I pored naših apela, mnogi Beograđani i dalje ne koriste gradski prevoz već do centra grada idu svojim kolima što stvara velike saobraćajne gužve. Očekujemo da će ih MiG-ovi zbog svoje atraktivnosti naterati da svoja vozila ostave kod kuće i požele da do grada stignu ovim neverovatnim letelicama – rekao je Mali.

Ministar Vulin je dodao da će avioni biti strateški raspoređeni.

– Za početak će MiG-ovi voziti putnike sa Novog Beograda preko Brankovog mosta i od Autokomande do Trga republike, sa zaustavljanjem na Slaviji. Po potrebi i u zavisnosti od protoka putnika, MiG-ove ćemo preraspoređivati – objasnio je Vulin.

Kako su naveli, u MiG-ovima će važiti BusPlus karte.

Bane Grković / Njuz.netPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.