Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Skup podrške privedenim aktivistkinjama, okupljeni krenuli ka muralu sa likom Ratka Mladića - | K-013 Portal

Skup podrške privedenim aktivistkinjama, okupljeni krenuli ka muralu sa likom Ratka Mladića

uhapsena aida corovic, aida corovic, mural ratku mladicu u beogradu

Ispred Doma sindikata okupili su se aktivisti, građani, ali i opozicionih političkih stranaka u znak podrške aktivistkinjama koje su danas privedene jer su jajima gađale mural sa likom Ratka Mladića.

Okupljeni su krenuli u protestnu šetnju ka muralu Ratka Mladića, gde se, kako javlja reporter N1, i dalje nalazi policija.

Privedene aktivistkinje puštene su iz policije.

"On stoji iza ubistva mojih prijatelja i neke dece mojih prijatelja. Danas je bio važan dan da pokažem državi koja štiti optužene ratne zločince. Ovo je lice države, ovo što se danas desilo. Pogledajte snimak tih ljudi koji su danas nas dve žene od 60 kilograma vukli kao krpe", rekla je jedna od njih, Aida Ćorović.



Navela je da se ona sada brine za pisca Vladimira Arsenijevića koji joj je pomagao dok su je policajci u civilu privodili.

Jelena Jaćimović, koja je takođe bila privedena, kaže za Danas da je tragično što je policija čuvala mural.

"Ne želimo da živimo u ovakvom društvu, u kom je svaki oblik bestijalnosti, sociopatologije i fašizma i nasilja upodobljen, gde su obični građani žrtve politika. Na kraju se mi tučemo, građani, zbog političara, zbog njihovih interesa i patoloških poriva koje imaju, a sada se baš namestilo da ih sve ispolje", rekao je aktivista Marko Oljača.

"Želimo da iskažemo svoj protest ne samo ovim večerašnjim događajima, već opštim trendovima u društvu", naveo je Oljača za N1.

Na konstataciju da je policija zabranila okupljanje kod murala, Oljača kaže da po zakonu građani Srbije imaju pravo na spontana okupljanja, da su javni skupovi Ustavom zagarantovano pravo i da ne idu tamo da bi se tukli i pravili nered.

Reporterka N1 javlja da na skupu ima i pripadnika policije u civilu, da je videla jedan policijski kombi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.