fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

sindikat sloga, fiat kragujevac

Sloga: Kragujevački radnici ne smeju da se tretiraju kao roblje za rad u Evropi

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su danas da se protive „nameri države i neodgovorne aktuelne vlasti da prevari radnike kragujevačkog ‘Fijata’ netransparentnim ponudama da rade u fabrikama u Slovačkoj, Poljskoj, Italiji i Nemačkoj, pod prednjom otkaza i proglašavanja tehnološkim viškom“.

„Protivimo se da se kragujevački radnici tretiraju kao roblje za evropsko tržište automobilskih kompanija. Zato ćemo kao sindikat podržati radnike i one sindikalne organizacije koje su spremne na odbranu dostojanstva u svim vidovima radničke borbe“, navela je „Sloga“.

Kako je navedeno, ovakve „ucene radnika“ nisu nagoveštene ni definisane prilikom nedavnog sastanka predstavnika Srbije aleksandra Vučića sa kompanijom „Stelantis“ i dogovorom o proizvodnji novog modela električnog automobila.

„Država mora da obezbedi radnicima ‘Fijata’ adekvatan socijalni program do početka proizvodnje novog modela, plaćeno odsustvo, minimalnu zaradu, a da za one koji neće da čekaju početak realizacije nove proizvodnje isplati zadovoljavajuće otpremnine“, poručio je ovaj sindikat.

Kako su naveli, država je u obavezi to da uradi, jer će „masno“ subvencionisati novi projekat proizvodnje električnog automobila.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.