Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sloga: Kragujevački radnici ne smeju da se tretiraju kao roblje za rad u Evropi - | K-013 Portal

Sloga: Kragujevački radnici ne smeju da se tretiraju kao roblje za rad u Evropi

sindikat sloga, fiat kragujevac

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su danas da se protive „nameri države i neodgovorne aktuelne vlasti da prevari radnike kragujevačkog ‘Fijata’ netransparentnim ponudama da rade u fabrikama u Slovačkoj, Poljskoj, Italiji i Nemačkoj, pod prednjom otkaza i proglašavanja tehnološkim viškom“.

„Protivimo se da se kragujevački radnici tretiraju kao roblje za evropsko tržište automobilskih kompanija. Zato ćemo kao sindikat podržati radnike i one sindikalne organizacije koje su spremne na odbranu dostojanstva u svim vidovima radničke borbe“, navela je „Sloga“.

Kako je navedeno, ovakve „ucene radnika“ nisu nagoveštene ni definisane prilikom nedavnog sastanka predstavnika Srbije aleksandra Vučića sa kompanijom „Stelantis“ i dogovorom o proizvodnji novog modela električnog automobila.

„Država mora da obezbedi radnicima ‘Fijata’ adekvatan socijalni program do početka proizvodnje novog modela, plaćeno odsustvo, minimalnu zaradu, a da za one koji neće da čekaju početak realizacije nove proizvodnje isplati zadovoljavajuće otpremnine“, poručio je ovaj sindikat.

Kako su naveli, država je u obavezi to da uradi, jer će „masno“ subvencionisati novi projekat proizvodnje električnog automobila.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.