Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sloga: Potrebna ozbiljna istraga o poslovanju JKP Gradska čistoća - | K-013 Portal

Sloga: Potrebna ozbiljna istraga o poslovanju JKP Gradska čistoća

tablet racunar, gradsa cistoca, korupcija

Udruženi sindikati „Sloga“ saopštili su danas da je direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić izgubio spor koji je pokrenuo protiv predsednika tog sindikata i poslanika Željka Veselinovića zbog povrede časti i ugleda, i ocenili da bi trebalo da bude pokrenuta ozbiljna istraga o nabavci 50 tablet uredjaja za to preduzeće.

Popadić je Veselinovića tužio da mu je narušio čast i ugled tako što je preko društvenih mreža kritikovao javnu nabavku 50 tablet uredjaja sa pripadajućim programom i futrolom, po kome jedan uredjaj košta 28.000 evra, zahtevajući isplatu 475.000 dinara ili da mu se predsednik sindikata „Sloga“ javno izvini preko društvenih mreža i medija.

U saopštenju sindikat „Sloga“ naveo je da je Viši sud u Beogradu potvrdio da su tačne objave Veselinovića koje je iznosio kao predsednik sindikata i bivši odbornik u Skupštini Beograda, da je Popadić u proseku plaćao 32.000 evra po tabletu, kada se uračuna i PDV, zajedno sa futrolama i programima.

„Nastavićemo sa iznošenjem činjenica o poslovanju komunalnih preduzeća u Beogradu, o čemu se ćuti ili šapuće medju radnicima koji rade u teškim uslovima i nemaštini dok im se rukovodstva preduzeća bahate, rasipaju novcem i preko noći bogate“, naveo je sindikat.

U saopštenju „Sloge“ rečeno je da je Popadić „poznat kao čovek koji je otpuštao sindikalne predstavnike koji su kritikovali njegov rad, i tražili bolje uslove i veće plate“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.