Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Spasao bebu iz kontejnera, nagrađen vikendom na Zlatiboru - | K-013 Portal

Spasao bebu iz kontejnera, nagrađen vikendom na ZlatiboruSpasao bebu iz kontejnera, nagrađen vikendom na Zlatiboru

Slobodan Cvetković koji je spasao novorođenče iz kontejnera u Žarkovu dobio je kao nagradu vikend na Zlatiboru.

Njega su posetili beogradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić i uručili mu vaučer za vikend na Zlatiboru. U poseti kod Cvetkovića bio je i načelnik Policijske stanice Čukarica Nenad Lukić, čiji su pripadnici veoma brzo reagovali i pronašli majku koja je to uradila.Cvetković je ispričao gostima pod kakvim okolnostima je pronašao bebu i zahvalio na poseti.

"Zahvalan sam mojim gostima što su me sami pozvali i odali priznanje, jer zaista, nisam očekivao da ću ikada biti u prilici da ugostim gradsku sekretarku i predsednika opštine. Što se tiče poklona, supruga i ja smo penzioneri i zaista smo prijatno iznenađeni ne samo besplatnim vikendom na Zlatiboru već i pažnjom koja nam je ukazana", rekao je Cvetković, a saopštila Gradska uprava.

Nataša Stanisavljević je istakla da je humani postupak Slobodana Cvetkovića za divljenje, jer je zahvaljujući njegovom prisebnom reagovanju spasen jedan život.

"Možemo da budemo srećni što naš grad ima ljude koji nam pomažu i podsećaju nas da se herojska dela i dalje dešavaju. Slobodan je učinio sve kako treba, pravovremeno reagovao, obezbedio mesto i odmah obavestio policiju kako bi se detetu pomoglo na najbolji mogući način", rekla je Stanisavljevićeva.Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić zahvalio se Cvetkoviću za human gest i naveo da zaslužuje priznanje.

"U ime Opštine Čukarica, Slobodanu i njegovoj supruzi Ljubici obezbedili smo vaučer za jedan besplatan vikend na Zlatiboru. Ovaj gest zaslužuje i mnogo više, tako da smo spremni da i dalje pomažemo porodici Cvetković ako im nešto zatreba, ali smo pre svega srećni što u našoj opštini žive ljudi kojima se možemo ponositi", rekao je Kolarić.

(Tanjug)

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.