Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija odustala od gradnje autoputa od Pančeva do Vršca - | K-013 Portal

Srbija odustala od gradnje autoputa od Pančeva do Vršca

Povodom informacija o odustanku Srbije od gradnje autoputa od Pančeva do Vršca, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije oglasilo se saopštenjem u kojem navodi da nema krivice Srbije zbog odustajanja od autoputa do Rumunije.

O tome da je srpska strana podržala projekat autoputa koji bi povezao našu zemlju i Rumuniju svedoči i Memorandum o razumevanju potpisan između rumunskog i srpskog ministarstva transporta iz marta 2016. godine.

- Međutim, zbog dalje realizacije projekta u okviru programa IPA prekogranične saradnje sa Rumunijom, vodeći partner na projektu, a to je Ministarstvo transporta Rumunije, trebalo je blagovremeno da odobri otpočinjanje projekta. Ali, to se nije dogodilo, kažu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Zbog rizika da bi Srbija, kao partner u projektu, ne svojom krivicom snosila finansijske konsekvence zbog neblagovremenog otpočinjanja projekta, odlučeno je da u ovom IPA prekograničnom pozivu bude podržan naredni projekat iz oblasti zdravstva koji su odobrili i srpski i rumunski partner.

- Srbija i dalje apsolutno podržava realizaciju projekta izgradnje autoputa Pančevo-Vršac-Vatin-Temišvar, jer se radi o autoputu od regionalnog i nacionalnog značaja, dodaje se u saopštenju.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.