Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SRBIJA: POČELO MERENJE prosečne srednje BRZINE na naplatnim RAMPAMA - | K-013 Portal

SRBIJA: POČELO MERENJE prosečne srednje BRZINE na naplatnim RAMPAMAKao što je i najavljeno pre desetak dana, na naplatnim rampama u Srbiji počelo je merenje prosečne brzine, na osnovu koje bi vozači, koji su je prekoračili, ubuduće mogli da budu i kažnjeni.

Kako piše "Blic", na isključenju sa autoputa, vozači prilikom plaćanja dobijaju priznanicu, s tim što je novina da ovog puta na njoj piše i prosečna brzina kojom su vozili određenom deonicom.
 
Suština je da će se na ovaj način meriti srednja brzina vožnje na autoputu, najavljeno je iz MUP-a, a policija će već na naplatnoj rampi prilikom plaćanja putarine imati informaciju za određeno vozilo, odnosno koja je bila njegova srednja brzina vožnje. Kako su najavili iz Uprave saobraćajne policije, vozači koji su prekoračili brzinu biće zaustavljani odmah na naplatnoj rampi, ili će prijave dobijati na kućne adrese.
 
Ovu novinu u saobraćaju, u policiji objašnjavaju Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji je predvideo da može da bude kažnjen vozač ukoliko je prekoračio srednju brzinu kretanja na nekoj deonici.
 
Međutim, izdavanje priznanica još nije zaživelo na svim naplatnim rampama, već samo na pojedinim. Tako, vozači koji su jutros prošli naplatnu rampu Bubanj potok, prilikom plaćanja dobijali su uobičajene priznanice, bez naznaka o prosečnoj brzini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.