Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stefanović: Prošle godine bilo samo šest mafijaških obračuna, Srbija jedna od najbezbednijih zemalja - | K-013 Portal

Stefanović: Prošle godine bilo samo šest mafijaških obračuna, Srbija jedna od najbezbednijih zemalja

Stefanović: Prošle godine bilo samo šest mafijaških obračuna, Srbija jedna od najbezbednijih zemalja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je prošle godine u Srbiji bilo "samo šest ubistava u okviru mafijaških obračuna", te ocenjuje da je u poređenju sa zemljama u regionu, pa i Evropi, Srbija jedna od najbezbednijih.

Stefanović je, komentarišući poslednji obračun crnogorskih kriminalnih klanova u Atini, kazao da je za Srbiju važno da obezbedi da takvih obračuna i likvidacija ne bude u našoj zemlji i istakao da to nije dobro bilo gde da se dešava."Kod nas imamo značajno smanjenje tih obračuna i broja likvidacija, to više nisu 2008, 2009. i 2010. kada smo imali po stotinak ubistava na godišnjem nivou. Imali smo ih i u poslednjih par godina, a prošle godine smo ih imali samo šest. I jedno je previše, ali kada pogledate druge zemlje regiona, Evropu, videćete da je Srbija jedna od najbezbednijih", kazao je Stefanović.

Kako kaže, to što se dogodilo u Atini bio je obračun dva crnogorska narko klana, u kojem su vođe škaljarskog klana likvidirane.

Upitan za listu nepoželjnih u Srbiji i da prokomentariše navode predsednika Aleksandra Vučića da je takav obračun mogao da se desi u Beogradu da te osobe nisu stavljene na listu nepoželjnih u našoj zemlji, Stefanović je kazao da je tim osobama bolje zabraniti ulazak, nego obezbeđivati dodatnu zaštitu ili čekati da budu ubijene ili da ubiju nekog drugog.Odgovarajući na ranije primedbe na mere kojima se zabranjuje nekim ljudima koji nisu naši državljani da uđu u Srbiju, a protiv kojih ne postoje sudske presude, Stefanović je kazao da je dosta slučajeva gde nema sudske presude i dovoljno dokaza, ali da se zna da će njihovim dolaskom bezbednost građana Srbije biti ugrožena.

"Trudimo se da unapređujemo taj spisak i u saradnji sa policijama u regionu", naveo je ministar.

(Tanjug, foto: Tanjug)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.