Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Subotica: Deca završila u Hitnoj pomoći najverovatnije zbog previše hlora u bazenu - | K-013 Portal

Subotica: Deca završila u Hitnoj pomoći najverovatnije zbog previše hlora u bazenu

subotica, bazen, hlor

Nekoliko mališana, članova Vaterpolo kluba Spartak, završilo je u Hitnoj pomoći, najverovatnije zbog previše hlora u vodi u malom bazenu Sportskog centra "Prozivka" u Subotici.

Većina dece je imala problema sa disanjem, pojedina su se gušila, imala su pojačano crvenilo očiju i druge zdravstvene tegobe, zbog čega im je pružena medicinska pomoć.

"Blic" navodi da su sva deca trenutno dobro.
 
Majka dečaka koji ima 12 godina rekla je da su se deca otrovala hlorom.
 
"Moje dete samo kašlje, pije samo mleko i nadam se da je to to, odnosno, da će sve biti u redu. Međutim, čujem da su drugi roditelji morali da vode decu u bolnicu. Imam poruke i roditelja iz ženskog vaterpolo kluba da su devojčice išle u bolnicu jer nisu mogle da dišu. Čula sam da je tako i sa prvim timom. Borimo se sa hlorisanom vodom, ne prvi put. Prošle godine smo već imali jedan takav incident", rekla je ona.
 
Predsednik vaterpolo kluba Laslo Joža rekao je za "Blic" da je tačno da su deca imala posledice po zdravlje i zbog toga su i odložene prvenstvene utakmice.
 
"Najmanji problem su utakmice, ipak je zdravlje dece na prvom mestu i najvažnije i naravno da brinemo zbog svega što se dogodilo. U kontaktu smo bili već sa direktorkom JKP 'Stadion' pod čijom ingerencijom je bazen i oni će videti zbog čega je došlo do ovog nesrećnog incidenta", rekao je Joža.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.