Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SZS: Sumanuto da grad Beograd finansira koncerte podobnih folkera - | K-013 Portal

SZS: Sumanuto da grad Beograd finansira koncerte podobnih folkera

SZS: Sumanuto da grad Beograd finansira koncerte podobnih folkera

Savez za Srbiju Beograd ocenio je  kao „skandaloznu činjenicu da grad Beograd, a u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), finansira sa 30.000 evra koncert pop-folk pevača Željka Samardžića, koji je komercijalnog karaktera i posetiocima se uredno naplaćuju karte“.

U saopštenju SZS Beograd se navodi da je „sumanuto i bolesno da se iz budžeta Grada finansiraju komercijalni koncerti podobnih folkera“, dok u isto vreme „za decu nisu obezbeđeni besplatni udžbenici niti obrok za vreme škole, ne grade se nove predškolske i školske ustanove, a domovi i klinike se raspadaju“.

„Poručujemo zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i direktoru CEBEF-a Damiru Handanoviću da koncert mogu da plate samo iz svog džepa, ne iz džepa Beograđana. Ukoliko ne postupe tako, ovu sumu će morati da refundiraju u gradski budžet – odmah po uspostavljanju pravne države“, navodi se u saopštenju SzS.

Iz SZS su zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću poručili „da sledeći put kada bude tražio dodatni novac iz republičke budžetske rezerve – treba da se obrati Željku Samardžiću“.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.