Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tanasković: Sve subvencije poljoprivrednicima biće isplaćene do kraja godine - | K-013 Portal

Tanasković: Sve subvencije poljoprivrednicima biće isplaćene do kraja godine

subvencije poljoprivrednicima

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da isplata premija za mleko za treći kvartal počinje u ponedeljak, kao i da će sve subvencije biti isplaćene do kraja godine.

Ona je podsetila da je u ponedeljak isplaćeno mleko za drugi kvartal, da je u utorak isplaćeno gorivo, u sredu osiguranje poljoprivrednim proizvođačima, a u četvrtak su isplaćeni voćari.
 
"Mi svaki dan isplaćujemo sredstva. U ponedeljak ćemo već isplatiti mleko za treći kvartal i mogu reći da ćemo sigurno do polovine decembra utrošiti skoro čitav novac osim jedne mere, a to je dodatna mera proizvođačima suncokreta koju je država ove godine donela", navela je Tanasković.
 
Precizirala je da u ovom trenutku ima oko 35.000 zahteva za tu meru. 
 
"Idemo sa isplatom svih redovnih mera, da bismo verovatno 30. decembra isplaćivali i suncokret. U svakom slučaju, sve će biti izmireno do kraja godine", navela je.
 
Naglasila je i da je prioritet ministarstva uvođenje sistema e-Agrar, kao i da on neće funkcionisati po principu "brzi prsti", već će se uvesti kriterijumi za svaku meru.
 
"Mi sada imamo oko 450.000 poljoprivrednih gazdinstava prijavljenih, oni su do sada aplicirali na mere na način 'ko pre devojci' ili 'brzi prsti'. Svakako ćemo uvesti kriterijume za svaku meru, bićemo dosta transparentni. Ići će sve elektronski i očekujemo da se tu dosta iščisti situacija u smislu uređenja sistema", kazala je ministarka.
 
Naglasila je da je digitalizacija neophodna u poljoprivredi "kako bi se poljoprivrednicima olakšao život u smislu podnošenja zahteva, smanjila čekanja na šalterima i kako bi administracija bila brža, efikasnija, a oni dobili sredstva u godini u kojoj su za ta sredstva i aplicirali.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS