Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Teže povređena deca prebačena u Sofiju, ostali povređeni u udesu u Bugarskoj idu za Srbiju - | K-013 Portal

Teže povređena deca prebačena u Sofiju, ostali povređeni u udesu u Bugarskoj idu za Srbiju

autobus, ju-lira batajnica, prvrnuo se autobus

Teže povređeni dečaci u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Bugarskoj prebačeni su iz bolnice u Staroj Zagori u Sofiju na dalje lečenje.

Ostali su krenuli za Srbiju, a na granici će ih sačekati medicinske ekipa iz Niša i voziti do Tiršove, potvrđeno je RTS-u.

Medicinske ekipe Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu oko 15 časova krenuće sanitetskim vozilima kako bi dočekali povređene.

Lekari će decu od bugarskih kolega preuzeti na graničnom prelazu Gradina i kako je potvrđeno RTS-u u niškom kliničkom centru, pratiće ih do Beograda.
 
Kako saznaje RTS, deca će biti prebačena na kliniku u Tiršovoj. Najteže povređeni ostaju u Bugarskoj. 
 
Ministar Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske obišao ranije povređene koji su bili u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, istakao je da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.
 
Lončar je rekao za RTS tom prilikom da se dva dečaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj nezi, da je dečak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dečak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave i oni će biti prebačeni u Sofiju na dalje lečenje.
 
Osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.
 
Među povređenima je najviše dece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.
 
Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.
 
Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.