Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tiodorović: Kovid propusnice od 24 sata nisu realno sprovodive - | K-013 Portal

Tiodorović: Kovid propusnice od 24 sata nisu realno sprovodive

branislav tiodorovic, kovid propusnice

Ja sam za uvođenje kovid propusnica 24 sata, to je stav i stručnog dela Kriznog štaba i jasan stav struke u svetu, ali smo svesni da je zabluda da bi to bilo moguće, rekao je član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

"Da bi doneli tako važnu odluku koja bi imala uticaj na mnoge, moramo da znamo da to nije realno i moguće. Ni u Komunalnoj miliciji nisu svi vakcinisani, nema ih dovoljno, ni inspektora nema dovoljno i to je nemoguće sprovesti", rekao je Tiodorović za TV Prvu.

Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mera, i dodao kako treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno.

"Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odjek u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko do protesta kakve viđamo u Beču i Holandiji", rekao je Tiodorović.

On je naglasio da je od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske objekte procenat vakcinisan među mladima u Srbiji povećan na 35 procenata.

"Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi", ocenio je Tiodorović.

On je rekao da Krizni štab još nije doneo nikakvu odluku o javnom dočeku Nove godine.

"Mi smo demokratsko društvo. Svako može da ima svoj stav i predlog, ali Krizni štab to još nije predložio, a Vlada će morati da donese odluku. Za Egzit smo imali odličnu organizaciju, a mladi iako nisu bili svi vakcinisani bili su testirani. Da li možemo to da primenimo i da postignemo takvu kontrolu ispred Skupštine?" upitao je Tiodorović komentarišući najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o javnom dočeku Nove godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.