Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trenutno bez ugroženih zbog lošeg vremena - | K-013 Portal

Trenutno bez ugroženih zbog lošeg vremenaNa teritoriji Srbije trenutno nema ugroženih građana, niti zavejanih vozila, ali je zbog nevremena tokom noći bilo veoma mnogo intervencija, izjavio je jutros načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Marić je istakao da su juče pripadnici sektora intervenisali više od 90 puta na jugu Srbije, prilikom čega je spaseno 113 osoba.

"U dobrom delu dana saboraćaj je bio zaustavljen na auto-putu, pa se išlo alternativnim pravcem. U Zaječaru, Boru, Nišu, Leskovcu i Pirotu bilo je mnogo intervencija, koje su uglavnom bile da se evakuiše iz zavejanih vozila ili pomogne starijim sugrađanima kojima je bila potrbna medicinska pomoć", rekao je Marić u jutarnjem dnevniku RTS-a.

Jug, jugoistok i istok Srbije su ugroženi nevremenom, rekao je Marić, ali je dodao da se ne očekuju padavine.

"Očekujemo da vetar umine, jer je on najviše pravio probleme, ali ceo sastav Sektora ostaće u stanju pripravnosti", rekao je Marić.

Marić je građane posavetovao da na put ne kreću bez preke potrebe, ali da, ukoliko to moraju da čine, obavezno koriste zimsku ipremu i prate uputstva nadležnih.

(RTV, Tanjug, foto: mc.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.