Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Učenici škole iz Borče se otrovali hranom na ekskurziji na Zlatiboru - | K-013 Portal

Učenici škole iz Borče se otrovali hranom na ekskurziji na Zlatiboru

zlatibor, trovanje hranom

Dvadesetak osmaka osnovne škole "Jovan Ristić" iz Borče na maturskoj ekskurziji na Zlatiboru otrovali su se hranom, dok je njih osam završilo i na Institutu za majku i dete, piše Blic.

"Deca su povraćala, išla im je krv iz nosa, padala su u nesvest", ispričala je jedna od majki učenika osmog razreda osnovne škole iz Borče koji su se otrovali hranom na Zlatiboru. 
 
Kako za Blic priča majka otrovanog deteta, u pitanju je osnovna škola "Jovan Ristić" iz Borče iz koje su osmaci otišli na trodnevnu matursku ekskurziju na Zlatiboru.
 
Ova majka govori da su deca na Zlatiboru ručala u hotelu, zatim krenula prema Beogradu, ali ubrzo su počela da dobijaju simptome slične trovanju, da bi se kasnije i ispostavilo da je to u pitanju.
 
Kako su rekli za iz Instituta za majku i dete u Beogradu, istina je da su imali prijem osmaka, te potvrdili sumnje roditelja da je u pitanju trovanje hranom.
 
"Oni su sada dobro. Njihov oporavak ide kako treba, deca nisu životno ugrožena. Trenutno su na dnevnoj klinici. Danas nismo imali više prijema. I dalje je njih osmoro kod nas. U pitanju je trovanje, kako se sumnja, najverovatnije piletinom.
E sad, ne zna se da li je ona bila zaražena, ili je nešto drugo u pitanju", rekli su sa Instituta.
 
Direktorka osnovne škole "Jovan Ristić", Andrijana Šikl-Erski, kaže da je od 113 učenika i pet nastavnika tegobe imalo oko 20 učenika i jedan nastavnik.
 
"Odmah po saznanju, zvala sam doktorku koja je bila prisutna i alarmirala da se zove Hitna pomoć ili da svrate u prvu zdravstvenu ustanovu. Doktorka je rekla da su deca pod njenim nadzorom i da mogu da nastave putovanje", priča
direktorka.
 
Šikl-Erski dalje navodi kako su oni za to vreme uputili dopis Zavodu za javno zdravlje sa zahtevom da se izvrši pregled hrane i prostorija gde su boravila deca na ekskurziji.
 
"O svemu su obavešteni roditelji učenika, kao i agencija koja je realizovala ekskurziju. Po dolasku učenika u školu, učenici su zbrinuti, neke je pregledala Hitna pomoć, a neke su roditelji odveli u dežurnu zdravstvenu ustanovu na pregled.
 
Svi nadležni su odmah po dobijanju saznanja o svemu obavešteni. Nadamo se dobrom i brzom ozdravljenju učenicima koji su imali tegobe", istakla je direktorka Šikl-Erski.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS