Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Udruženje toplana Srbije: Počelo grejanje, ima manjih tehničkih problema - | K-013 Portal

Udruženje toplana Srbije: Počelo grejanje, ima manjih tehničkih problema

grejanje, grejna sezona

Direktor Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović izjavio je danas da su sve toplane pustile sisteme za daljinsko grejanje i da ima manjih tehničkih problema koji su uobičajeni, a da prioritet u otklanjanju kvarova imaju oni zbog kojih se ne greju celi objekti.

„Sve toplane u Srbiji pustile su sisteme za grejanje, ima manjih tehničkih problema koji se otklanjaju, ali dramatičnih problema nema“, rekao je Stojanović agenciji Beta.

Dodao je da prioritet u otklanjanju kvarova na sistemima daljinskog grejanja imaju oni gde celi stambeni i poslovni blokovi nemaju grejanja i istakao da su sve toplane obezbedile dovoljno energenata i da to neće biti problem.

Na pitanje kako će toplane odgovoriti na zahteve gradjna da im se umanje računi zbog pomeranja grejne sezone za dve nedelje Stojanović je rekao da je do sada važilo pravilo da se računi za grejanje i ne uvećavaju kada je grejna sezona trajala duže nego što je propisano.

Drugo pravilo je, kako je rekao, da se cene grejanja odredjuju na osnovu godišnjih troškova i da bi eventualne korekcije mogle biti razmatrane nakon godišnjih izveštaja o prihodima i rashodima toplana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.