Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšen zbog utaje poraza od 9,22 miliona dinara - | K-013 Portal

Uhapšen zbog utaje poraza od 9,22 miliona dinara

Uhapšen zbog utaje poraza od 9,22 miliona dinara

Zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična dela neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, i poreske utaje u iznosu od 9,22 miliona dinara, uhapšeno je odgovorno lice privrednog društva iz Beograda, saopštila je Poreska uprava (PU).

Hapšenje je naložilo Drugo osnovno javno tužilaštvo, a zajedničku akciju izveli su ispektori MUP-a i PU.

"Osumnjičeni je u periodu od avgusta do septembra 2019. godine sačinio lažnu dokumentaciju i u poslovnim knjigama privrednog društva simulovao legalan promet uvezenih tekstilnih proizvoda iz Turske radi ostvarivanja prava na povraćaj poreza na dodatu vrednost", saopštila je PU.

Kako se navodi, prodajom tih proizvoda na sivom tržištu, uhapšeni je ostvario pravo na odbitak prethodnog poreza i na taj način oštetio budžet Republike Srbije za 9.226.249,00 dinara.

Tekstilne proizvode je bez propisane dokumentacije skladištio kod fizičkog lica i nije registrovao mesto veleprodajnog i maloprodajnog objekta niti je obavestio Poresku upravu o adresi na kojoj skladišti dobra, čime je izvršio krivično delo nedozvoljenog skladištenja robe, navodi se u saopštenju PU.

Osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sproveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.