Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website UNS: Objektiv prestao da izlazi u oktobru, zaposlenima duguju nekoliko plata - | K-013 Portal

UNS: Objektiv prestao da izlazi u oktobru, zaposlenima duguju nekoliko plata

objektiv, novine

Zaposleni u dnevnom listu „Objektiv“, koji je prestao da izlazi 15. oktobra naveli su danas da se svim zaposlenima duguju plate za septembar i oktobar, a nekima i za avgust, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije.

Kako se navodi u dopisu članova redakcije tog lista, oni su i dva dana nakon poslednjeg broja Objektiva uredno ispunjavali svoje radne obaveze i pravili sadržaj kao da je sve u redu, ali da novine nisu štampane.

„Kao odgovor na naše zahteve za isplatu zaostalih zarada dobili smo predlog aneksa ugovora o radu, po kojem bi svi zaposleni, najverovatnije od 1. novembra, s obzirom na to da nije naveden tačan datum stupanja na snagu pomenutog dokumenta, trebalo da prihvate minimalnu zaradu u neodredjenom trajanju“, dodaje se u dopisu.

Naveli su i da od novembra 2021. godine imaju problem sa plaćanjem poreza i doprinosa, zbog čega su se UNS-u obratili sa pravnu pomoć i savet kako da se ponašaju u toj situaciji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.