Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uspeh naših mladih matematičara: Jedna zlatna i pet srebrnih medalja - | K-013 Portal
matematicari, srbija, matematicka olimpijada sarajevo, medalje

Uspeh naših mladih matematičara: Jedna zlatna i pet srebrnih medaljaNa 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj Olimpijadi, održanoj u Sarajevu, šestočlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i pet srebrnih medalja i u generalnom plasmanu je zauzela drugo mesto, što je ekipno najbolji uspeh od 2006. godine.

Zlatnu medalju osvojio je učenik prvog razreda Matematičke gimnazije Vojisval Andrić, a srebrne medalje učenica šestog razreda osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Beograda Nina Šušić, učenik osmog razreda gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada Stefan Šebez i učenici osmog razreda Matematičke gimnazije iz Beograda Vladimir Lukić, Vladan Milićević i Andrej Pešić.

Lideri ekipe bili su Nenad Vulović sa Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu i Srđan Stefanović sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Ovogodišnji ciklus takmičenja iz matematike, kao i pripreme za Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.