Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada dozvolila limitiran izvoz žitarica, brašna i ulja - | K-013 Portal

Vlada dozvolila limitiran izvoz žitarica, brašna i ulja

vlada srbije, izvoz brasna, izvoz ulja, kvote na izvoz

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odobrila mesečne kvote za izvoz po 150.000 tona pšenice i kukuruza, 20.000 tona brašna i osam miliona litara rafinsianog suncokrtetovog ulja, saznaje se u Ministarstvu poljoprivrede.

„Po zahtevu će moći da se traži odobrenje za izvoz maksimalno 20 procenata odobrenih količina po grupi proizvoda na mesečnom nivou. U slučaju da izvoznici ne izvezu ili prekorače odobrene količine, narednog mesece neće moći da podnesu zahtev za izvoz“, navodi se u saopštenju.

Zahtevi se mogu podnositi od 20. do 25. u tekućem mesecu za naredni mesec, dok će za maj zahtevi biti podnošeni od 22. do 28. aprila.

Zahtevi se mogu podenti na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Kvote su određene na predlog Udruženja Žita Srbije čiji predstavnici su prethodne nedelje imali sastanak s premijerkom Anom Brnabć.

Oni su tada predložili da se mesečno izvozi 350.000 tona žitarica i slobodan izvoz brašna.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.