Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vojska poziva mladiće i devojke da se jave za obuku za pilote aviona i helikoptera - | K-013 Portal
vojska srbije, obuka pilota

Vojska poziva mladiće i devojke da se jave za obuku za pilote aviona i helikopteraMinistarstvo odbrane pozvalo je mladiće i devojke do 27 godina sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se prijave za osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.

 
"Priliku da sednu u kokpit najsavremenijih aviona i helikoptera našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane imaće kandidati koji, nakon što zadovolje opšte uslove konkursa, medicinske i psihološke provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku", saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
Mladići i devojke koji sa uspehom završe šestomesečno osposobljavanje dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i kao oficiri roda avijacije u jedinicama RV i PVO nastave letačku obuku i dobiju zvanje pilota, navodi se u saopštenju.
 
Konkurs je otvoren do 31. marta, kandidati prijave mogu da podnesu u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave.
 
Više informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu ili na brojeve telefona 011/3074-128, 011/3074-008 i 011/3074-027, navelo je u saopštenju Ministarstvo odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.