Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vojvođanska prosečna plata prelazi 53.000 dinara - | K-013 Portal

Vojvođanska prosečna plata prelazi 53.000 dinara

Vojvođanska prosečna plata prelazi 53.000 dinara

Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna republička neto plata u novembru prošle godine iznosila je 56.331 dinar.

Prosečna neto plata u novembru prošle godine u Vojvodini je, po podacima RZS-a, bila 53.718 dinara. Prosečna zarada zaposlenih u Vojvodini pretposlednjeg meseca prošle godine je 2.613 dinara manja od iznosa isplaćenog u republici, a slično je bilo i mesec ranije, prenosi Dnevnik.rs

Baš kao i na republičkom nivou, prosečna zarada u novembru u Vojvodini viša je od vojvođanskog proseka zarada iz oktobra, kada je isplaćeno 52.512 dinara, što znači da su pretposlednjeg meseca prošle godine zaposleni u Vojvodini zaradili 1.206 dinara više nego mesec ranije.

Od sedam oblasti u Vojvodini, jedino je u Južnobačkoj prosečna neto novembarska plata viša od republičkog proseka i iznosi 57.267 dinara.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.