Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaštitnik građana traži da RGZ omogući pristup e-katastru i e-šalteru - | K-013 Portal

Zaštitnik građana traži da RGZ omogući pristup e-katastru i e-šalteru

zastitnik gradjana, rgz

Zaštitnik građana je utvrdio da je Republički geodetski zavod (RGZ) postupio nepravilno i nezakonito kada je samostalnim geodetskim organizacijama onemogućio pristup e-šalteru i e-katastru iako svoju obavezu da odluči o njihovim žalbama nije izvršio.Zaštitnik građana je utvrdio da je Republički geodetski zavod (RGZ) postupio nepravilno i nezakonito kada je samostalnim geodetskim organizacijama onemogućio pristup e-šalteru i e-katastru iako svoju obavezu da odluči o njihovim žalbama nije izvršio.

Zaštitnik građana je, nakon dobijanja više pritužbi geodetskih organizacija da im je RGZ bez ikakve najave i obrazloženja ukinuo pristup e-šalteru i e-katastru, u januaru 2022. godine pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada RGZ-a.

U postupku kontole, Zaštitnik građana je utvrdio da je RGZ postupio protivno zakonu jer je povredio pravo pritužilaca na pravno sredstvo i onemogućio njihov rad pre nego što je odlučio o žalbama.

Zaštitnik građana je u preporukama za otklanjanje nedostataka naveo da RGZ treba da bez odlaganja omogući pritužiocima kojima je doneo rešenja o ukidanju i brisanju iz evidencije pristup e-šalteru i e-katastru, sve dok rešenja o ukidanju i brisanju iz evidencije ne postanu izvršna.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.